Verwantskap tussen vlokgrafiet en grafeen

Grafeen is 'n tweedimensionele kristal gemaak van koolstofatome wat slegs een atoom dik is, gestroop van 'n vlokgrafietmateriaal. Grafeen het 'n wye reeks toepassings as gevolg van sy uitstekende eienskappe in optika, elektrisiteit en meganika. Is daar dus 'n verband tussen vlokgrafiet en grafeen? Die volgende klein reeks ontledings van die verwantskap tussen vlokgrafiet en grafeen:

Vlok grafiet

1. Die ekstraksiemetode vir massaproduksie van grafeen word nie hoofsaaklik uit vlokgrafiet verkry nie, maar uit koolstofbevattende gasse soos metaan en asetileen. Ten spyte van die naam kom grafeenproduksie nie hoofsaaklik van vlokgrafiet af nie. Dit is gemaak van koolstofbevattende gasse soos metaan en asetileen, en selfs nou is daar maniere om grafeen uit groeiende plante te onttrek, en nou is daar maniere om grafeen uit teebome te onttrek.

2. Vlokgrafiet bevat miljoene grafeen. Grafeen bestaan ​​eintlik in die natuur, as die verhouding tussen grafeen en vlokgrafiet, dan is grafeen laag vir laag vlokgrafiet, grafeen is 'n baie klein monolaagstruktuur. Daar word gesê dat een millimeter vlokgrafiet ongeveer drie miljoen lae grafeen bevat, en die fynheid van grafeen kan gesien word, om 'n grafiese voorbeeld te gebruik, wanneer ons woorde op papier met 'n potlood skryf, is daar verskeie of tienduisende lae van grafeen.

Die voorbereidingsmetode van grafeen uit vlokgrafiet is eenvoudig, met minder defekte en suurstofinhoud, hoë opbrengs van grafeen, matige grootte en lae koste, wat geskik is vir grootskaalse industriële produksie.


Postyd: 16 Maart 2022